Kuiltjejus

Kuiltjejus.nl

Home
Kwinten | Rinske
Country Companions | Muziek | Borduren | Computers | Foto & Video
Hongaarse taal | Hongaarse muziek | Gezin
Kinderkleding en speelgoed | Hong. boeken | Diversen
WAT?! | WAT?!-archief | Gronings | Diversen
sgl1 | sgl2 | sgl3 | sgl4 | sgl5 | sgl6 | sgl7

.^.

Index --> Ook leuk --> Wat?!

Wat?! - deel 5.

WAT?!
Nou?

O help, het is weer zover!

Zodra het woord 'seks' valt, wordt er meteen gedacht: 'O help, het is weer zover!' en men begint meteen te rennen. Wegwezen! Dat is in dit geval niet echt nodig. Ook kunnen kinderen gerust deze pagina bezoeken, ze steken er hooguit iets zinnigs van op. Waar gaat het dan om? Niet om seks zelf, maar hoeveel moeite het sommigen kost om er 'gewoon maar met de nodige humor' over te praten.

Het is een onderwerp van uitersten. Aan de ene kant lijkt het of er alleen maar over seks gepraat wordt. Je kunt de TV of radio niet aanzetten of er is wel iets waar seks in voorkomt. Tot de reclame toe: er rennen zonder dat iemand zich erover opwindt naakte vrouwen over het scherm (maar een naakte kerel zie je zelden of nooit). In diverse programma's wordt vanalles 'in full colour and sound' vertoont, maar dat zijn dan wel vaak de meest uitzonderlijke dingen.
Aan de andere kant wordt in alle talen gezwegen. Als iemand vertelt dat zij (of als een man vertelt dat z'n echtgenote) zwanger is, vindt iedereen dat leuk. Maar niemand die informeert of ze er ook nog lol bij gehad hebben. Stel je voor! Nou ja, sommige dingen wil je misschien liever niet weten en het hoeft ook niet in detail beschreven, maar toch.... Iemand vertelt wel dat ie gisteravond zo lekker gegeten heeft, maar dat het na het eten ook nog leuk was, daar hoor je dan weer niets van, want dat is niet passend! Pffffft!

Dat betekent niet dat je dan ook maar met iedereen het bed in moet duiken. Één van de dingen die je gewoon niet moet doen is vreemd gaan (Je moet je altijd eerst voorstellen!). Nee, veel leuker is het te praten over seks. Yvonne Kroonenberg heeft daar ooit ook een stukje over geschreven en dat wil ik hier graag even citeren: "... Als ik denk aan het geknoei in het geniep en aan de treurige gesprekken met een verloofde die er natuurlijk tóch achter is gekomen, is de lust al weer verdord. Ik weet iets veel leukers dan seks met andere mannen: praten over seks. (...) Praten over seks in niet alleen gezellig, spannend en interssant, het schiet ook nog lekker op. Voor je het weet ben je al aan het onderwerp 'speciale traktaties' toe. Dat lukt je nooit binnen een jaar als je alle handelingen zelf wilt uitvoeren en zeker niet met veel mannen tegelijk." *1)
Daar zit natuurlijk wat in. Feit is dat seks prima samen gaat met humor. Sterker nog: dat zou eigenlijk samen MOETEN gaan met humor! En door het met anderen erover te hebben, 'leer' je veel. Het probleem is alleen dat de meeste mensen het niet kunnen of niet willen, want stel je voor dat de gesprekspartner hoort dat je (wat zeg je me nou!?!) aan seks doet! Zolang iemand zelf ook wat vertelt en niet meteen door het onderwerp al diep geschokt is, wil ik ook best wel wat vertellen. Lastiger wordt het als ik merk dat de ander eigenlijk zelf niets wil of durft los te laten. Dan kan ik ook niets meer zeggen of krijg ik de slappe lach. Dat is ook heel leuk natuurlijk, maar niet de bedoeling. Helaas. Misschien leer ik het nog.... Nadeel is wel dat men vaak meteen denkt dat je niets anders doet dan met seks bezig zijn. Het is ook nooit goed!

Al met al zijn de meeste mensen er nog steeds niet aan gewend om er eens gezellig over te babbelen en ook eens wat te vertellen. Spijtig, want er zijn toch rottere onderwerpen te bedenken.

En dan de moraal van dit verhaal:

De kreet: 'A dirty mind is a joy forever' gaat nog altijd op. Wat je precies onder 'dirty' verstaat, is voor iedereen anders en door er gewoon gezellig over de kleppen, kom je daar achter. Zolang je er anderen geen kwaad mee doet, mag je zeker van 'joy' spreken, toch? En dan is 'forever' alleen maar meegenomen!
Dus: Informeer eens voorzichtig bij vrienden/vriendinnen wat die zoals in bed doen behalve slapen. En ook heel leuk en nog veel belangrijker: hoor eens of je partner nog leuke ideeen heeft. Misschien heb je zelf wat leuks in gedachten om eens te proberen. Waarom zou je het niet vertellen? Aardig gespreksonderwerp tijdens een lange autorit bijvoorbeeld...

TIP: Kom niet meteen met zweepjes en handboeien als je nog nooit iets in die richting gedaan hebt, want dan slaat het waarschijnlijk in als een bom en daar heeft niemand wat aan. Breng het in dat geval wat subtieler!

*1) Uit: 'Alles went behalve een vent' van Yvonne Kroonenberg (2002).

november 2005

Weet je een leuk onderwerp voor een nieuwe aflevering van 'WAT?!', klik dan bovenaan de pagina op 'Mail Sam' en geef het aan mij door!